Schrijf je in
Snel zoeken
 
Werkgevers treuzelen met aanbod en verliezen goede kandidaat.

3 april 2017 - “Werkgevers treuzelen nog steeds met baanaanbod; goede kandidaten haken af.” Dat was de kop van een artikel* wat vorige week verscheen op het online platform Werf&.
Wij als bemiddelingsbureau ervaren dat ook. Met de toenemende schaarste op de technische arbeidsmarkt is het een dagelijkse strijd om de goede kandidaten binnen te halen. Deze kandidaten zijn echter niet meer bereid om te wachten omdat zij vaak het kiezen hebben uit meerdere mooie aanbiedingen. En dus kiezen zij voor het aanbod van een andere partij waar ze níet op hebben hoeven wachten.

We noemen het tegenwoordig niet voor niets een “kandidatenmarkt”. In tegenstelling tot ruim een jaar geleden waarin de werkgever het nog wel voor het zeggen had, bepaalt de kandidaat nu. Goede kandidaten zijn schaarser dan ooit, een sollicitant laten lopen door te lang met het aanbod te wachten is echt een gemiste kans.

Uiteraard zijn er meerdere redenen waarom een kandidaat een aanbod afslaat. Volgens het artikel vond bijna 30 procent van de ondervraagden het geboden salaris te laag en bijna 25 procent zegt dat andere aanbiedingen beter waren.

Tips om een goede kandidaat vast te houden tijdens het sollicitatieproces:
• Communiceer helder en duidelijk tijdens het sollicitatietraject zodat de kandidaat weet wat hem of haar te wachten staat. Laat weten wanneer hij/zij een terugkoppeling kan verwachten;
• Laat een voor u geschikte kandidaat niet te lang op uw terugkoppeling wachten. Kort na een gesprek is de kandidaat vaak het meest enthousiast en zit alles nog vers in het geheugen;
• Hoe langer u wacht, des te groter de kans dat de kandidaat verder gaat kijken en gaat twijfelen over de daadwerkelijke interesse van het bedrijf. Pak daarom goed door tijdens de gehele sollicitatieprocedure;
• Doe direct een passend en goed voorstel. Het positieve gevoel van de kandidaat kan zomaar teniet worden gedaan wanneer het voorstel tegenvalt;
• Tenslotte: er zijn altijd betere kandidaten, echter besef wel dat het wel eens lastig kan zijn om deze te vinden. Durf de gok te nemen met een goede kandidaat!

Herkent u deze situatie? Worstelt u ook met het vinden van geschikte kandidaten en vervolgens met het tijdig doen van een passend aanbod? Neem contact met op ons via telefoonnummer 040 290 69 76, wij adviseren en ontzorgen u graag in het werven en selecteren van goed technisch personeel.

*Het hele artikel kunt u hier terug lezen: https://www.werf-en.nl/werkgevers-treuzelen-met-baanaanbod/


Menu
TechMatch gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.