Schrijf je in
Snel zoeken

Laat je carrière niet stilstaan door COVID-19

Tips om door te zetten in je zoektocht naar de perfecte match

We werken massaal vanuit huis, maar juist ook in deze tijden staan wij gewoon voor jou klaar. Meer dan ooit hebben wij elke dag aandacht voor jouw carrière en blijven wij technische professionals aan opdrachtgevers matchen. Daarom nemen we je graag mee in het sollicitatieproces tijdens COVID-19.

Via video je sollicitatiegesprek laten verlopen is nu razend populair. Video gebruiken tijdens een sollicitatieprocedure is niet nieuw, er zijn genoeg bedrijven die video gebruiken voor een eerste kennismaking. Of misschien heb je zelf al weleens een video ingestuurd als motivatiebrief.

Bij TechMatch maken wij gebruik van verschillende opties voor videogesprekken. Bij het inplannen van de afspraak krijg je van ons een link, als je op het afgesproken tijdstip op de link klikt opent zich een videoscherm. Zet vervolgens je webcam en microfoon aan. En je kennismaking kan beginnen!


Een aantal praktische tips voor een video gesprek:

1.Als het niet duidelijk is hoe het precies werkt, voel je vrij om de consultant om hulp te vragen.
2.Gebruik liever een bekabelde verbinding dan een wifi-verbinding.
3.Test vooraf het geluid en beeld, doe dat niet 5 minuten van tevoren maar de dag ervoor. Als je tegen iets aanloopt kun je altijd nog op tijd iets anders regelen.
4.Zet alle andere programma’s uit.
5.Zorg ervoor dat er geen popups of pling-geluiden binnen komen.
6.Spreek van tevoren af wie er opnieuw inbelt als de verbinding wordt verbroken, jij of de consultant.
7.Zorg ervoor dat je laptop op ooghoogte staat. Gebruik je een smartphone? Kijk dan of je een statief hebt voor je smartphone.
8.Zorg ervoor dat er daglicht op je gezicht schijnt. Heb je geen daglicht? Laat dan een lamp in je gezicht schijnen. Zet zeker geen lamp achter je neer, dan krijg je hele nare schaduweffecten!
9.Laat de radio maar even uit staan. En spreek met je partner af dat hij of zij de kinderen bezig houdt. Dan kan jij rustig praten zonder afleiding.
10.Let ook op de achtergrond, houd die zo rustig mogelijk. Dan kan de ander beter de focus op je gezicht houden.
11.Als je aantekeningen wilt maken, schrijf ze dan op en geef aan dat je dit doet. Ga niet zitten typen, dat geluid is hinderlijk.


Inhoudelijk is het belangrijk dat je je hetzelfde voorbereidt als bij een face to face gesprek. Ook al zit je in je huiskamer, het blijft een serieus en inhoudelijk gesprek dat misschien je toekomst bepaalt. Je mag best aangeven dat dit de eerste keer is dat je via video solliciteert. Daar hebben wij alle begrip voor. Iedereen zit nu in hetzelfde schuitje.


Als het eerste gesprek via video goed is verlopen en beide partijen nog positief zijn, gaan we voor je aan de slag. We doen ons best je zoveel mogelijk op de hoogte te houden van de status van jouw sollicitatie en voorstelacties, maar door de huidige situatie kan het proces langer duren.


Weet in ieder geval dat wij gewoon voor jou klaar staan, zoals we dat al 15 jaar doen maar dan vanuit huis. Wij zijn en blijven bereikbaar via e-mail, telefoon, WhatsApp, Zoom, Skype noem maar op. Want jouw carrière en werkbeleving verdient iedere dag aandacht!


De volgende stap in jouw carrière is op je aan het wachten op onze vacaturepagina, dus waar wacht je nog op? Het is tijd voor een #techmatch!


Passende vacatures voor technisch opgeleide specialisten

Ben je een technisch opgeleide specialist op mbo-, hbo- of wo-niveau? En zoek je een vaste baan? Dan helpt TechMatch je graag verder vanuit onze vestigingen in Eindhoven, Nijmegen en Breda. Wij werken samen met diverse technische bedrijven, waardoor we je meerdere vacatures aanbieden. Zo is er vast een vacature die bij jouw werkervaring en wensen past.

Vind snel de vacature die bij je past

Of je nu op zoek bent naar vacatures als procesoperator, werktuigbouwkundige functies of andere technische vacatures, in ons brede aanbod vind je zeker wat je zoekt. Op onze website zie je een handig overzicht van alle beschikbare vacatures. Hier filter je eenvoudig op opleidingsniveau en functiegroep. Zo zie je in één oogopslag welke vacatures bij jou passen.

Schrijf je in en kom kennismaken

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van je droombaan? De experts van TechMatch helpen je graag. Schrijf je in als kandidaat op onze website. Vul zoveel mogelijk gegevens in zodat we je nog beter kunnen helpen. Wij zien je graag terug in een van onze vestigingen in Eindhoven, Nijmegen of Breda voor een kennismakingsgesprek. Samen bespreken we je wensen en vinden we een passende vacature.

Menu
TechMatch gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.